Logo Universiteit Utrecht

ICT & Media – Geesteswetenschappen

Audio- en video producties

De audio/video afdeling van Ict & Media beschikt over de mogelijkheid om naast het ondersteunen van onderwijs ook zelf producties te maken. Je kunt dan denken aan sfeerimpressies van evenementen, registraties, maar ook aan voorlichting of onderwijs/onderzoek filmpjes.

Ict & Media kan een gedeelte of de hele productie maken, d.w.z. aan de hand van uw idee kunnen wij een script en draaiboek maken, en daarna ook uitvoeren. Het begint over het algemeen met een oriënterend gesprek om het doel, en de manier om dit doel te bereiken, te bespreken. Daarna kunnen we het idee uitwerken in meer of mindere samenspraak met de opdrachtgever. Na de eerste montage is er dan nog een moment voor wijzigingen.

Binnen geesteswetenschappen zijn hier over het algemeen nauwelijks kosten aan verbonden, alleen de extra gemaakte kosten zoals materiaal en reiskosten worden berekend. Arbeidsloon en huur apparatuur zijn binnen de faculteit al verwerkt.

Voor buitenfacultaire opdrachten worden arbeidsloon en apparatuur wel berekend,
dus in dat geval zullen we van tevoren ook een prijsopgaaf geven.

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende soorten producties uit het verleden.
Daarbij staat ook een indicatie hoeveel tijd en middelen er in bepaalde producties gezeten heeft. Iedere productie is weer anders, dus houdt er rekening mee dat nieuwe producties zowel duurder als goedkoper kunnen zijn. Factoren die meespelen zijn b.v. reistijden, hoeveelheid lokaties, 1 of meerdere camera’s, extra ingehuurde krachten.

Je zou de volgende soorten video’s kunnen onderscheiden:
Voorlichting
Sfeerimpressie